Een vakantie naar Abruzzen: reizen naar de Groene Regio van Europa

Door Timothy

Droom jij van een natuurvakantie in Italië? Dan is de streek Abruzzen zeker iets voor jou om een mooi vakantiehuis in te huren. Op die manier kun je gemakkelijk de regio verkennen met haar vele schoonheden. Abruzzen heeft namelijk maar liefst drie nationale parken, hoge bergen, heuvellandschappen en oeroude bossen. Een droom dus voor iedere natuurliefhebber!

In het midden van Italië, een groot groen hart met daarin veel te beleven en verkennen. De nationale parken spelen hierin natuurlijk de hoofdrol, met een prachtige verscheidenheid aan wilde dieren en exotische planten en bloemen. Ga op zoek naar de wilde dieren, zoals wolven en beren. Of loop een prachtige wandelroute tot op wel 2000 meter hoogte. Toch liever zwemmen? Dat is geen probleem, zoek dan een vakantiehuisje aan het strand of in de buurt van de vele rivieren. Er is voor ieder wat wils, maar zoek van tevoren wel goed uit of het meer niet beschermd is en wel beschikbaar is voor zwemmers!

Niet alleen maar groen? Zoek een vakantiehuisje in de steden!

Misschien heb je na al dat wandelen wel behoefte aan de beschaving of huur je sowieso liever een vakantiehuis in de culturele centra’s. Lekker een wijntje op het terras en het genieten van de lekkere italiaanse pasta’s en pizza’s. Ook dat is zeker mogelijk in Abruzzen!

Huur dan een vakantiehuis in de havenstad Pescara, zo kun je na het zwemmen heerlijk genieten van de Italiaanse cultuur. Of kies de stad Costa dei Trabocchi ten zuiden van Pescara. Hoe dan ook zijn er genoeg (bad)plaatsen waar je heerlijk kan genieten van de italiaanse cultuur na een lekker dagje in de natuur. Op zoek naar het beleven van de Romeinse geschiedenis? Ook dat is geen probleem, bezoek onder andere de stad Sulmona die rond de eerste eeuw voor Christus is ontstaan en nog steeds haar oude Romeinse stadsplan heeft.

Er is voor ieder wat wils in het mooie Abruzzen!

Lees ook eens deze artikelen