Op weg naar de Eeuwige Stad: een vakantiehuis in Lazio

Door Timothy

Een reis naar Italië: op weg naar de Eeuwige Stad in Lazio. Lazio ligt in het midden van Italië en met Rome als haar hoofdstad is ze de perfecte bestemming voor een rustgevende en inspirerende vakantie. Er zijn in dit gebied erg veel vakantievilla’s te huren, zowel in de drukke stad als in kleinere dorpjes en de natuur. Natuurlijk is Rome zelf zeker een bezoek waard, met het Colosseum, de Trevi Fontein en de Spaanse Trappen. Een klassieker en must-see!

Maar, ook buiten deze grote indrukwekkende stad om zijn er andere plaatsen die ook je hart zullen doen oplichten. Zo heb je De Castelli Romani, die zich enkele kilometers ten zuiden van Rome bevindt. Hier kun je de Colli Albani vinden, een groep uitgedoofde vulkanen met twee kratermeren die perfect zijn voor verkoeling op een hete zomerdag! Of bezoek Civita di Bagnoregio, ook wel genaamd het stervende dorp. Dit middeleeuwse dorp bevindt zich op een heuvel en is verlaten na een aard schuiving. Begeef je in deze oude wereld of andere antieke plaatsen recht buiten je eigen vakantiehuis.

Op naar de natuur in Lazio

Niet alleen Rome en de andere steden zijn een reden voor het boeken van een vakantievilla in Lazio. Ook de natuur in al haar schoonheid is zeker een reden om een reis te boeken. Bezoek de vulkanen zoals hier boven beschreven, neem een duik in de zee aan de vele stranden of breng een dag door in de bergen. La Montagna dei romani, de berg van de romeinen, is hier erg geschikt voor. Ook, kun je hier erg goed je tijd besteden op een wintersportvakantie.

Wacht dus niet langer en boek jouw vakantie villa in Lazio, om niet alleen de Eeuwige Stad te verkennen, maar ook de vele schoonheden die de omliggende regio te bieden heeft!

Lees ook eens deze artikelen