Op vakantie naar Lombardije

Door Timothy

Een heerlijke vakantie in het noorden van Italië: huur nu jouw vakantievilla in het prachtige Lombardije! Lombardije is een flinke regio in het noorden van Italië en strekt zich uit van de Alpen in het noorden tot de rivier Po in het Zuiden. Met de hoofdstad Milaan wordt ze een ware toeristentrekpleister voor iedereen die van mode en kleding houdt. Echter, ook buiten deze stad om is de streek zeker bewonderenswaardig. Geniet van de Lombardisch-Romaanse bouwstijl in de kleine steden of ervaar de muziektradities uit de culturele centra. Lombardije heeft voor ieder wat wils, dus wordt het jouw volgende bestemming van je dromen?

Lombardije: een oase van rust </h2>

Een grote reden voor het plannen van een vakantie in Lombardije is de prachtige natuur. Het landschap bestaat uit cipressen, olijfbomen en andere kleurrijke bloemen en planten. Deze omringen de vele helderblauwe meren zoals onder andere het meer van Iseo, het Comomeer en het Gardameer. In deze meren zelf zijn ook eilanden te vinden en is de natuur zeer divers. Heel bijzonder zijn de rotstekeningen die te vinden zijn in De Valcamonica en de zeldzame roodkleurige kikker ten zuiden van het Comomeer. Of net iets anders: begeef je in de schotse hooglanden in het noorden van Milaan (Parco delle Groane), waar je helemaal tot rust kan komen. Dus pak je fiets, je auto of trek je wandelschoenen aan en verken deze Italiaanse schoonheden!

Op vakantie? Op naar Lombardije!

Ben jij gek op Italië? Waan jij je graag een weg door Italiaanse dorpjes en steden, waarbij je de mooiste kleding kan kopen en het lekkerste eten en wijn kan proeven? En kom jij helemaal tot rust door een wandeling in de bergen of in de dalen van de Alpen? Dan is een vakantie in Lombardije helemaal iets voor jou! Boek nu jouw vakantiehuisje en ervaar de vakantie van je dromen! Lekker shoppen in Milaan of helemaal tot rust komen aan het meer. Wie wordt daar nou niet blij van?

Lees ook eens deze artikelen