Op vakantie naar Veneto: romantiek en avontuur

Door Timothy

Op reis naar Veneto: een droomvakantie in het noorden van Italië. Veneto kent een oppervlakte van bijna 19.000 km en heeft bijna 5 miljoen inwoners. Met Venetië als hoofdstad is Veneto een echte toeristentrekpleister in het Noordoosten van het land. Echter ook buiten Venetië om is Veneto zeker een bezoekje waar. Veneto wordt door poëten geroemd om haar schoonheid vanwege haar bijzondere kunststeden, hoge kerktorens en achttiende eeuwse bouwstijl. Deze romantische streek heeft voor iedereen wat te bieden, van een romantische gondeltocht tot de levendige badplaatsen aan de golf van Venetië. Wacht dus niet langer en lees hier meer over het huren van een vakantiehuisje in het prachtige Veneto!

Strand, bergen en velden, een vakantieparadijs

Veneto grenst dus aan de zee en in het noorden van de kust is ze dan ook rijk aan badstranden. Jesolo, Bibione en Caorle zijn hier de meest bezochte badplaatsen en bieden dus een geschikte plek voor het huren van een vakantiehuisje aan het strand.

Buiten de stranden van de Golf van Venetië, staat Veneto ook bekend om haar velen meren en lagunegebieden. Deze zijn niet alleen prachtig op zichzelf, maar worden ook omgeven door unieke flora en fauna. Reis hierheen voor het bewonderen van de verschillende dieren, zoals vissen en vogels, of de mooie en unieke planten en bloemen.

Buiten de stranden en meren om kan je in Veneto ook mooie bergwandelingen maken in de Dolomieten. Hier is het overigens ook mogelijk op wintersport te gaan en avonturen te beleven. Ten slotte, kan je in de laagvlakte van Veneto de grootste steden bewonderen, waaronder Verona, Padua en Venetië. Een werkelijke parel voor het oog, met belangrijke landbouwgebieden maar ook fanatische velden voor het produceren van wijn. Zo kun je vanuit je eigen vakantievilla de wijn proeven, die voor je neus staat te groeien.

Cultuur, dansen en winkelen in het prachtige Veneto

Niet alleen de unieke en wonderbaarlijke natuur is een reden voor het huren van een vakantiehuis in Veneto. De bezienswaardigheden die de regio met zich meedraagt zijn ook erg benoemingswaardig. De streek heeft bijzondere basilieken, kerken en monumenten uit de oudheid waar het karakter vanaf spat. Denk hierbij aan het Dogepaleis, de Basiliek en de Piazza in San Marco of de Arena di Verona. Verspreid over de gehele laagvlaktes zijn bijzondere gebouwen te vinden, die zeker je intellect en hart zullen prikkelen.

Heb je toch even genoeg cultuur gesnoven en wil je meer actie en avontuur beleven? Geen zorgen er zijn genoeg attracties en evenementen te vinden in en rondom de badplaatsen. Pretparken en zwemparadijzen zijn de hemel op aarde voor de kinderen. En voor het volwassen publiek is het Venetiaanse opera theater Gran Teatro La Fenice zeker een bezoekje waar. Of misschien zelfs nog interessanter: bewonder hoe glasblazers in Murano hun kunstwerken zelf in elkaar zetten. Voor ieder wat wils voor een droomvakantie in Veneto!

Tenslotte, Veneto is ook zeer geschikt voor het uitgaansleven van de jongeren. Jesolo staat hier als nummer een badplaats bovenaan, met haar 20 discotheken. Echter, is ze ook buiten het stappen om een mooie stad voor een strandwandeling of het eten van een ijsje. Ook kun je in deze streek bijzonder goed winkelen met chique italiaanse boetiekjes of juist kleine winkeltjes met handgemaakte producten. Toch liever zelf koken vandaag? Dat is ook helemaal geen probleem, met de verscheidene markten zijn de boodschappen zo gedaan. Verse groenten, fruit en vis (en natuurlijk de Italiaanse wijn) staan zo op tafel in je eigen vertrouwde vakantievilla, voor het hebben van een rustig diner in een mooie Italiaanse streek!

Vakantievilla huren? Zo gedaan!

Ben je na het lezen van deze tekst helemaal enthousiast over een vakantievilla in het mooie Veneto? Dan heb je geluk! Het is tegenwoordig erg makkelijk om verschillende vakantiehuizen te vergelijken om zo de perfecte locatie en woning voor jouw droomvakantie te vinden. Combineer je vakantiehuis met een vliegticket en het enige wat je nog te doen staat is het uitkijken naar jouw fantastische vakantie in het prachtige Veneto. Geniet van de romantiek vanuit je gondel, proef de Italiaanse wijn en heb de vakantie van je leven. Wie zegt dat een droomvakantie plannen moeilijk hoeft te zijn? 

Lees ook eens deze artikelen