Op vakantie naar Emilia Romagna: de streek van de veelzijdigheid

Door Timothy

Op vakantie naar de gekleurde lappendeken vol met akkers en weilanden: een vakantiehuis in Emilia Romagna. In het Noorden van Italië ligt deze diverse streek, met de Po rivier in het Noorden, de Adriatische zee in het Oosten en de Apennine bergen in het Zuiden. Dit maakt de streek zo bijzonder uniek en geschikt voor ieder publiek.

Heb jij behoefte aan een vakantiehuis in de bergen, aan het strand, tussen de weilanden of een combinatie vakantie? Dan is Emilia Romagna voor jou de perfecte plek, omdat ze zo veelzijdig is. Ga lekker wandelen in de Appenijnen en maar er een sportieve vakantie van. De eindeloze groene heuvels en toppen vormen een oase van rust waar je helemaal kan ontspannen, zowel te voet als met de fiets. In de zomer kun je heerlijk genieten van de warme temperaturen, maar ook voor een wintersportvakantie maakt de regio zich heel geschikt. Vanwege haar veelzijdigheid is Emilia Romagna de perfect vakantie voor het gezin of voor een romantische vakantie voor twee.

Emilia Romagna: een droom vakantie voor de foodies

Niet alleen de veelzijdige natuur is een reden om een vakantiehuis in Emilia Romagna te huren. Ook de steden in Emilia Romagna zijn zeker de moeite waard en dan met name de hoofdstad van de regio; Bologna. Deze oude stad zit vol met studenten uit de eeuwenoude universiteit uit 1088 en is de perfecte plek om de rest van de regio te ontdekken.

Zo kun je gemakkelijk ook de stad Parma bezoeken, die een echte must-see is voor de liefhebbers van eten. De bekende kaas en ham (Prosciutto di Parma en Parmigiano-Reggiano) komen dan ook niet voor niets van deze streek en mogen alleen hier die naam dragen. Proef ook de authentieke wijn, Lambrusco, vanuit jouw eigen vakantiehuis en maak jouw droomvakantie naar Italië waar!

Lees ook eens deze artikelen