Dolomieten: een vakantie midden in de bergen

Door Timothy

Klinkt een natuurvakantie in de bergen van Italië voor jou de perfecte bestemming? Huur dan een vakantiehuis in het noorden van Italië: in de Dolomieten. De Alpen krijgen veel persaandacht en zijn een populaire vakantiebestemming, echter zijn de Dolomieten ook niet te onderschatten. Het hoogste punt van deze berg wordt gevormd door de Marmolada van 3.342 meter, maar er zijn nog veel andere pieken en natuurfenomenen die deze berg het de moeite waard maken.

Een vakantiehuis in de Dolomieten gaat gepaard met de mooiste uitzichten. Zo zitten de bergen vol met watervallen, meren en perfecte uitzichtpunten. Rij met de auto naar Sass Pordoi voor een spectaculair uitzicht of bezoek de nardis-watervallen met een val van maar liefst 130 meter. Toch liever met de voet op stap? Zoek dan een van de vele wandelroutes, bijvoorbeeld in de Brenta-groep ten noordwesten van Trento. Er zijn veel variaties in moeilijkheidsgraad en er zijn zelfs mountainbike routes uitgestippeld voor de liefhebbers!

Een vakantiehuis in de mooiste steden van de Dolomieten

Heb je na al het wandelen en ontdekken toch de behoefte aan het stedelijke, of heb je überhaupt liever een vakantiehuis in de stad? Bezoek dan de vele mooie steden die in en om de Dolomieten heen liggen. Denk hierbij aan de mooie stad Bolzano, of Bozen in het Duits. Deze stad heeft een prachtig middeleeuws centrum waar nog veel romaanse bouwwerken te zien zijn. Geniet van een wijntje op het Piazza Walther en bekijk de mooie gekleurde gebouwen op het plein.

Er zijn nog veel andere steden die zeker een bezoek waard zijn, of waar je perfect een vakantievilla kan huren. Zo heb je de stad Merano, waar je heerlijk kan ontspannen in de spa na een actieve wandeling. En de stad Brunico die bekend is voor haar vele markten en festivals. Er is voor ieder wat wils in de mooie Dolomieten!

Lees ook eens deze artikelen