Op naar sprookjesland: een vakantie in Ligurië

Door Timothy

Op vakantie naar het noordwesten van italië? Boek een vakantiehuis in Ligurië! Ligurië grenst aan het westen aan Frankrijk en aan uit zuiden aan de Ligurische zee (deel van de Middellandse Zee). Deze kunst is fenomenaal met als hoogtepunt de wereldberoemde Cinque Terre. Dit is een rij van vijf sprookjesachtige dorpen gelegen op en rond de vele kliffen en baaien. Geniet van het mediterrane klimaat met een prachtig uitzicht op het strand, de bergen of de vele schilderachtige dorpjes. Een vakantiehuis huren in Ligurië belooft een sprookjesachtige romantische vakantie!

 Van natuur tot cultuur: kom tot rust in Ligurië

Niet alleen de kust is reden om in Ligurië een vakantievilla te huren, ook de andere natuur is erg bewonderenswaardig. Zo kun je op deze vakantie bergwandelen in de Ligurische Alpen of walvissen spotten in Santuario Pelagus. Santuario Pelagus valt onder een beschermd natuurgebied omdat er in de zomer potvissen, vinvissen en dolfijnsoorten te vinden zijn. Deze kun je zelf ook bewonderen door op excursie te gaan vanuit een aantal kustplaatsen. De boot neemt je mee en na wat geduld zul je vanzelf dolfijnen zien spetteren en misschien als je geluk hebt een walvis of een schildpad!

Ben je toch iets meer op zoek naar cultuur? Ga dan op pad naar de kunstenaars ruïnes van Bussana Vecchia. Een aardbeving heeft in 1887 helaas het prachtige dorp vernield, waardoor alleen de kerktoren nog overeind staat. De natuur heeft deze ruïne overgenomen, waardoor er tegenwoordig een overweldigend spektakel te zien is van het gevecht tussen de natuur en de mens. Bloemen groeien uit kapotte ramen en klimplanten overwoekeren de stenen muren. Een echte must-see voor een vakantie in ligurië!

Huur jouw vakantiehuis in je eigen droomwereld

Hou jij van het Italiaanse leven? Van de kust en kliffen, van de dieren en oude cultuur? Ga jij graag Genua of andere steden bezoeken voor een glaasje wijn of voor een nieuwe outfit? Dan is het zeker wat voor jou om een vakantiehuisje te huren in deze prachtige regio. Dit Italiaanse gebied staat bekend om haar schoonheid, die je de indruk zal geven dat je zelf in een sprookje bent beland!

Lees ook eens deze artikelen