Sardinië: Een vakantie op een bijzonder Mediterraans eiland

Door Timothy

Sardinië is een Italiaans eiland die het op een na grootste eiland van de Middellandse Zee is (op Sicilië na). Ze telt 1,65 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van 24.090 km2. Haar belangrijkste steden zijn Cagliari (de hoofdstad), Sassari, Olbia en Oristano en ze biedt verschillende havensteden zoals Porto Torres en Arbatax. Bij het huren van een vakantiehuis in Sardinië kun je dus een bijzonder unieke vakantie verwachten. Sardinië trekt veel toeristen door haar mediterrane klimaat, haar verscheidene bezienswaardigheden en de uitgebreide faciliteiten op het gebied van verblijf. Om hier alles over te weten te komen, lees dan verder!

Een vakantiehuis op Sardinië: zon, bergen, strand en zee

Dat Sardinië veel stranden biedt, is natuurlijk logisch aangezien het een eiland is. Echter, de schoonheid van de stranden zou je nog wel kunnen verbazen. Zo wordt het strand La Pelosa Beach als mooiste strand van Sardinië weggezet. Het strand is lang, ondiep en het water is kristalhelder. Verdere stranden bieden vergelijkbare omstandigheden: helder, strak blauw water omgeven door prachtige landschappen van rotsen. Zo kun je een kijkje nemen bij Cala Mariolu, Cala Biriola, Spiagge delle Dune en Capo Coda Cavallo. Het huren van een vakantievilla gaat dus zeker gepaard met de meest schone italiaanse stranden en natuur.

Niet alleen biedt Sardinië mooie stranden en een subtropisch mediterraans klimaat. Ook kunnen er prachtige bergen gevonden worden die in de winter door sneeuw omgeven zijn. Zo loopt het Marghine Goceanogeberte van oost naar west en kun je in het zuidwesten het Iglesiente Gebergte en het Capoterra Gebergte vinden. Een vakantiehuisje in Sardinië biedt je dus ook meteen een verscheidenheid aan van de meest prachtige Italiaanse natuur.

Sardinië: Het rijk van de prehistorische stammen

Niet alleen de prachtige temperaturen en de onweerstaanbare natuur is een reden voor het huren van een vakantiehuis in Sardinie. Ook het aanbod aan bezienswaardigheden is al jarenlang de reden dat het zo’n trekpleister is voor toeristen. De indrukwekkende geschiedenis die het eiland met zich meedraagt, zorgt voor interessante culturele monumenten en plaatsen. Zo is het Italiaanse eiland bewoond door verschillende prehistorische stammen. Denk hierbij aan Carthagers, Romeinen, Vandalen en Saracenen die ieder zijn voetstappen op het eiland hebben achtergelaten. Deze verschillende stammen zijn dus de reden dat er zoveel verschillende culturen op het eiland terug te vinden zijn, waaronder de vele kerken en basilieken.

Op vakantie naar Sardinië, betekent een culinaire Italiaanse reis

Tenslotte, het rijke aanbod van faciliteiten in Sardinië is nog zeker noemenswaardig. Na een dagje zwemmen aan het strand of het maken van een bergwandeling is het vinden van een restaurant of eettentje niet ver te zoeken. De meeste faciliteiten zijn namelijk op loopafstand te vinden. Na een lange dag is het dan heerlijk om te kunnen genieten van een Italiaanse wijn, bruschetta of gewoon een overheerlijke pizza, zonder hier een wereldreis voor af te hoeven leggen. Echter, er rijden verschillende treinen en bussen, dus mocht het toch benodigd zijn dan kun je jezelf ook erg snel over het eiland verplaatsen met het openbaar vervoer.

Vakantiehuis? Gevonden!

Lijkt na het lezen van deze tekst Sardinië voor jou een droom om naartoe te reizen. Dan ben je in geluk, want het is erg goed te doen om tegen een marktconforme prijs een vakantievilla te kunnen vinden met een mooi uitzicht op Sardinië. Dit is niet alleen makkelijk te vinden voor jou, maar het is ook nog goed voor je portemonnee.

Verder is het eiland goed te bereiken via verschillende vliegtuigmaatschappijen, zoals Ryanair, Transavia en TuiFly, dus hier zul je ook geen problemen mee ondervinden.

Dus wacht niet langer en boek nu je droom vakantie villa in Sardinië. Al met al is het eiland meer dan het bezoeken waard. Geniet van de bezienswaardigheden, het mooie weer en de Italiaanse cultuur, zodat je helemaal tot rust kan komen. Het eiland biedt voor ieder wat wils en is geschikt voor jong en oud. De kinderen kunnen spelen op de mooie stranden en voor het oudere publiek biedt het eiland genoeg cultuur om lekker van te genieten. Wacht dus niet langer en boek je eigen persoonlijke vakantiehuisje in het schitterende Sardinië!

Lees ook eens deze artikelen