Vakantiehuis in Sicilie: het eiland met de drie punten

Door Timothy

Sicilië is het grootste eiland op de Middellandse Zee en maakt deel uit van Italië. Het eiland is 230 kilometer lang en 170 kilometer breed en heeft een kust van ongeveer 1000 kilometer. Ze telt ongeveer vijf miljoen inwoners die verspreid wonen in de mooie Italiaanse steden, zoals Cefalu, Palermo, Catania en Noto. Het eiland ligt ten zuidwesten van de regio Calabrië, die zich bevindt op het Italiaanse vasteland.

Bij het huren van een vakantiehuis in Sicilië kun je veel verschillende kwaliteiten verwachten. Denk hierbij aan het overheerlijke mediterrane klimaat, de lekkere italiaanse faciliteiten en de bijzonder unieke cultuur. De Oud Griekse naam voor Sicilië, Trinakria, betekent ‘het eiland met de drie punten’. Wil je hier meer over de Oud Griekse cultuur te weten komen, zul je verder moeten lezen of, en misschien nog wel beter, het eiland zelf bezoeken!

Het heuvelachtige Sicilië

Allereerst is het klimaat op Sicilië zeer aangenaam voor een heerlijke subtropische vakantie. Het eiland biedt warme zomers en zachte winters: zo is de gemiddelde temperatuur in de zomer 26 graden Celsius en in de winter 10 graden Celsius. Natuurlijk zit hier nog wel verschil in afhankelijk van welke regio je jouw vakantie in boekt. De temperatuur in de kust verschilt namelijk van deze in het binnenland, dus hier zou je van tevoren je eigen voorkeur in aan kunnen geven. Zo heb je altijd de vakantie die jij wilt. Zo kun je een vakantiehuis aan de kust boeken, waar de zee wind de temperaturen net iets aangenamer maken. Of je kiest voor een meivakantie in het binnenland, als je echt niet van te hete temperaturen houdt.

Niet alleen zijn er mooie stranden te vinden, ook biedt het eiland andere prachtige natuur landschappen. Zo kun je de vulkaan Etna bekijken in het oosten van het eiland, omringd door oneindige fruitplantages. Deze fruitplantages omhullen dan ook in de zomer de velden in prachtige geel en oranje; een werkelijk spektakel. Verder wordt het hele land gedomineerd door heuvels, geweldig dus als je van een stevige wandeling houdt. Zo biedt een vakantiehuis huren in Sicilië dus voor ieder wat wils. 

Een vakantiehuis in de geschiedenis

Niet alleen de prachtige temperaturen en de onweerstaanbare natuur is een reden voor het huren van een vakantiehuis in Sicilië. Ook het aanbod van bezienswaardigheden maakt het eiland een bezoekje waard. Zoals eerder vernoemd heeft het eiland een Oud Griekse naam, maar dat is zelfs niet de enige cultuur die op het eiland te vinden is.

De oudste sporen van de mens dateren naar ongeveer twee miljoen jaar geleden en deze eerste bewoners schijnen een griekse kolonisten afkomst te hebben. Echter, deze kolonisten werden al snel opgevolgd en vervangen door andere perioden van de geschiedenis. Zo zie je op het eiland bezienswaardigheden stammend uit de oudheid, de romeinse tijd, de arabische tijd en de normandische tijd. Deze culturen zijn terug te vinden in de verschillende steden, zoals Messina, Scicli en Trapani. Dit maakt de cultuur van het eiland zo rijk en afwisselend en Sicilië is dus zeker een unieke bestemming voor je volgende vakantie.

Huur een vakantiehuis in het eiland van je dromen

Ben je na het lezen van deze tekst helemaal enthousiast geworden over Sicilië als je volgende vakantiebestemming. Boek dan snel jouw vakantievilla in Italië en maak deze droom waar. Het eiland biedt voor ieder wat wils met haar verscheidenheid. Ga met de kinderen op het strand zitten, maak een avontuurlijke wandeling naar de vulkaan Etna of maak er een romantische, culturele vakantie van. Ontdek de verschillende culturen en oudheden te voet, met de auto of met het openbaar vervoer en relax aan het einde van de dag met een lekkere Italiaanse wijn en pizza.

Het eiland biedt een ruim aanbod van vakantiehuisjes en -villas, dus het zou niet lastig moeten zijn om hier tegen een marktconforme prijs jouw droomvakantie tussen te vinden. Verder is het eiland erg goed te bereiken via verschillende vluchtmaatschappijen zoals, Ryanair, Transavia en TuiFly, dus dit zal ook vlug geregeld zijn. Wacht dus niet langer en boek nu je droom vakantie villa in Sicilië. Boek nu en spendeer je zomer in het culturele, romantische en subtropische Sicilië.

Lees ook eens deze artikelen