From The Blog

Vakantie

Welke reisverzekering sluit je af bij een vakantie naar Italië?

Als je hebt besloten om een vakantie naar Italië te boeken, dan is een goede reisverzekering natuurlijk onmisbaar. Waar moet je aan denken bij het afsluiten van een reisverzekering voor een vakantie naar Italië? Wij hebben het overzichtelijk voor jou op een rijtje gezet.

De doorlopende reisverzekering – welke dekkingen zijn noodzakelijk?

De meeste vakantiegangers die naar Italië op vakantie gaan, sluiten een doorlopende reisverzekering af. Je hoeft je dan niet elk jaar opnieuw te verzekeren. Hulpverlening en bagagedekking zijn belangrijke dekkingen die je niet mag vergeten als je een reisverzekering afsluit. Pechhulp is altijd slim om mee te verzekeren, zeker in een land als Italië waar je met de auto de nodige kilometers moet maken.

Een dekking die veel vakantievierders weleens vergeten, zijn de medische kosten op de reisverzekering. Medische kosten in het buitenland worden vergoed tegen de kostprijs. Alle kosten die daar boven komen, worden niet betaald door je zorgverzekeraar. Gelukkig kun je medische kosten tegen een kleine premie mee laten verzekeren op de reisverzekering.

De kortlopende reisverzekering – ideaal voor een weekendje weg

Als je slechts eenmalig een weekendje weg boekt naar Italië, kun je beter kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Je kunt hierbij dezelfde rubrieken mee laten verzekeren als bij de doorlopende reisverzekering, alleen is de duur van de reisverzekering gelijk aan de duur van jouw weekendje weg. Ideaal als je een bezoek brengt aan een wereldstad zoals Rome of Florence.

Optionele dekkingen

Wil je altijd verzekerd zijn van juridische bijstand in het buitenland of ga je op wintersport naar de Italiaanse bergen? Kies dan voor optionele dekkingen zoals rechtsbijstand en wintersportdekking. Daarmee ben je uitstekend verzekerd tegen eventuele ongevallen en juridische conflicten in het buitenland.

Wij wensen je een plezierig verblijf toe in het mooie Italië!

Reageer op dit artikel