From The Blog

Trouwen

Algemeen

Wat zijn geweldige trouwlocaties in Italië?

Trouwen in Nederland is in veel opzichten handiger en logischer, maar waarom niet gaan voor een sprookjesachtige trouwdag in Italië? Het land van de romantiek, het heerlijke eten en natuurlijk een uitstekende bestemming voor de huwelijksreis na de grote dag. Uitkijken op de Toscaanse heuvels, per gondel door Venetië, omringd door wijngaarden of trouwen aan zee, Italië biedt het allemaal. Hieronder worden een aantal trouwlocaties op een rij gezet en kort toegelicht.

Venetië

De stad van de gondeliers, de talloze sierlijke bruggetjes over het water en de sfeervolle pleinen, waaronder het beroemde St. Marco plein. Wil je geen grote groepen toeristen om je heen, vaar dan naar een van de kleinere piazzettes, waar de Venetiaanse sfeer ook overduidelijk aanwezig is.

Toscane

Met het verschijnen van de film ‘De Toscaanse Bruiloft’ is deze regio nog meer in trek onder trouwende stelletjes en niet voor niets. Charmante en middeleeuwse stadjes zoals Lucca and Sienna of Cortona, bieden een onvergetelijke ambiance. Florence, de stad van de liefde, biedt talloze gebouwen, pleintjes en parken uitermate geschikt voor een fotoreportage en huwelijksvoltrekking. Liever niet trouwen in een stad, kies dan een rustieke boerderij of villa omringd door de Toscaanse heuvels.

Puglia

Deze regio, dat zich in de hak van de Italiaanse laars bevindt, is veel minder toeristisch dan Toscane en biedt een uitstekend klimaat van het vroege voorjaar tot het late najaar. Je kunt hier zelfs op het strand trouwen met het geluid van de golven van de Middellandse Zee op de achtergrond.

La Marche

Ook deze regio, vol prachtig natuurscoon en historie, is nog niet massaal ontdekt door toeristen. Het gebied ligt ingeklemd tussen de Adriatische kust en de Apennijnen, waar uitgestrekte olijfgaarden het landschap een echt Italiaans karakter geven. Kies een trouwlocatie op een heuvelrug en geniet van een panorama met de Adriatische Zee in de achtergrond.

Reageer op dit artikel