From The Blog

Vakantie

Waarom Toscane een aanrader is

De naam Toscane heb je vast en zeker wel eens horen vallen. Het is een streek in Italië en het wordt ook wel eens het openluchtmuseum van Italië genoemd. Dit komt vanwege de rijkdom aan kunstschatten die hier liggen. Niet alleen qua natuur is er veel te bewonderen, zeker ook op het gebied van historie en cultuur.

Het landschap van Toscane

Toscane wordt gekenmerkt door een grote hoeveelheid groene heuvels in de zomer. De heuvels staan vol met wijngaarden, zonnebloemen, cipressen en olijfbomen. Wanneer je een mooi vergezicht wilt hebben op je vakantie, dan kun je uitstekend terecht in Toscane. In Toscane zelf zijn ook 3 nationale parken te vinden: Parco Nazionale dell’Arcipelago Toscano, Parco Nazionale delle Foreste Casentinesi en Parco Nazionale dell’Appennino Tosco-Emiliano. Dit zijn echte aanraders om te bezoeken tijdens je vakantie!

Optimaal ontspannen

In Toscane kun je optimaal ontspannen door een bezoek te brengen aan een van de vele thermaalbaden. De Romeinen en Grieken zijn je in een ver verleden al voorgegaan. Er zijn veel spa’s in de ongerepte natuur te vinden, waardoor je het gevoel hebt helemaal een te zijn met de natuur. De thermaalbaden van Bagni San Filippo worden wel tot de oudste thermaalbaden van de wereld gerekend. Voor een ontspannen vakantie is een bezoek aan deze plek zeker aan te bevelen.

Smikkelen van een Toscaans ijsje

Een trip naar Toscane gaat altijd gepaard met een bezoek aan een ijssalon. Sergio Dondoli is de onbetwiste ijskampioen van Toscane. Je kunt hem vinden in San Gimignano. Crema di Santa Fina is de ijsspecialiteit van deze ijssalon.

Er zal geen moment zijn om je te vervelen tijdens een vakantie in Toscane. Er wordt voldoende gelegenheid geboden om diverse mogelijkheden te genieten van de Italiaanse cultuur. Een vakantie naar Toscane is dan ook zeker de moeite waard!

Reageer op dit artikel