From The Blog

Vakantie

Una pizza napoletana per favore? Napels is een bezoek meer dan waard!

 

Vesuvius_from_plane

Napolitaanse contrasten
In Italiës oudste operahuis, het Teatro San Carlo, word je als bezoeker bedolven onder lagen klaterend bladgoud en het gewicht van vergulde kroonluchters. Buiten in donkere steegjes beklinkt de ooit zo almachtige Napolitaanse maffia, La Camorra, ook nu nog haar duistere zaakjes. Napels is een stad met twee gezichten, al eeuwenlang: zo meed de Britse admiraal Nelson deze stad aan de Baai van Napels vol met flierefluitende vioolspelers, dichters, hoeren en schurken, terwijl de Duitse dichter Goethe zijn lezers met nadruk adviseerde deze stad vooral te bezoeken eer zij zouden sterven.

Een arme stad met een rijk verleden
Ondanks zijn reputatie als hardnekkig maffiabolwerk, valt het aan te raden om Goethes advies − Napels te zien en dan pas te sterven − op te volgen. Met de Vesuvius als decor en een zicht op de azuurblauwe zee in de Golfo di Napoli kent Napels een historie die teruggaat tot de 8e eeuw v.Chr. Het Nationaal Archeologisch Museum is een van de bekendste oudheidkundige musea ter wereld, het in een paleis gevestigde Museo di Capodimonte herbergt een kunstcollectie van naam en in de stad struikel je zowat over historisch erfgoed, zoals het Castel Nuovo, de vele kerken en talloze palazzi.
Neapol_Castel_Nuovo
Historisch smullen
Het historische centrum van Napels omvat 27 eeuwen historie en er is dus meer dan voldoende te zien! Mocht je de drukte van de stad willen ontvluchten, dan bestaan er diverse excursiemogelijkheden: bezoek Pompeii of het het Paleis van Caserta, beklim de Vesuvius of vaar naar Capri en vergaap je aan Griekse tempels in het Nationaal Park Cilento. Heb je honger gekregen van het ronddwalen door al die eeuwen geschiedenis: Napels is de geboorteplaats van de pizza en met een Napolitaans ijsje toe is het ook op culinair gebied volop genieten in Napoli!

Reageer op dit artikel