From The Blog

Vakantie

Sicilië – Het mooiste eiland van Italië

Sicilië is ongetwijfeld een van de mooiste Italiaanse eilanden. Het is de plek om te ontspannen op schitterende stranden of rond te dwalen in schilderachtige dorpjes. Het bergachtige binnenland heeft een betoverende uitstraling en geeft je af en toe het gevoel alsof je een sprookje bent binnengestapt.

De mooiste bezienswaardigheden van Sicilië
Juist omdat er op Sicilië zoveel moois te zien is, wordt het lastig om een kleine selectie te maken uit de mooiste bezienswaardigheden. Je kunt een huurauto reserveren om met de auto een roadtrip te maken over het eiland. Wandelen op de rand van de Etna vulkaan is in elk geval een absolute aanrader die je niet mag missen.

Palermo is de hoofdstad van Sicilië en ruim 2.700 jaar oud. Je vindt er veel historische gebouwen en monumenten. Verder kun je hier veel kunst bekijken en ontzettend lekker eten. Zoek je liever wat meer de rust op? Breng dan een bezoek aan de vissershaven van Syracuse. De gekleurde vissersboten zijn absoluut mooi genoeg voor een aantal mooie foto’s.

Lekker eten op Sicilië
Net zoals in de rest van Italië kun je op Sicilië lekker eten en drinken. Probeer de smaakvolle wijnen of het echte Italiaanse ijs. Ook de ijskoude citroenlikeur en smaakvolle olijfolie zijn typische ingrediënten voor een Italiaanse vakantie op Sicilië.

Voldoende aanbod voor elke vakantieganger
Sicilië biedt voor iedereen wat wilt. Of je nu een luxe hotelkamer zoekt of een mooie vakantievilla, op Sicilië vind je het allemaal. Laat je daarom betoveren door dit schitterende eiland en boek er je eerstvolgende vakantie. Na een vlucht van ruim 2,5 uur kom je aan op dit Italiaanse eiland en zul je ongetwijfeld een prettige vakantie tegemoet gaan.

Reageer op dit artikel