From The Blog

Vakantie

Pluk de dag in Rome: ontdek de eeuwige stad bij zonlicht

Waar en op welk moment van de dag is Rome op haar mooist? Laat je leiden door degene die de stad vanaf de eerste steen heeft zien groeien: de zon. Ontdek Rome op een leuke manier, want vliegtickets Rome zijn zo geboekt. Rome met de fiets is goed te doen, zeker met de zon als gids. Of maak een zonnige tocht met een Segway, het eenpersoons vervoermiddel op twee wielen.

De ochtend op de markt
Ervaar de ochtendzon op de plek die tot leven komt met haar opkomst: de markt. Proef hier het Romeinse eten en leven. Twee grote markten met elk hun eigen charme zijn op de Campi di Fiori en op Piazza San Cosimato. Campi di Fiori ligt op loop/fietsafstand van het Pantheon en de Trevifontein. Piazza San Cosimato ligt in de wijk Travestere. Volgens de Romeinen is dit het hart van het echte Rome.

Middagsiësta in park Villa Borghese
Wanneer de zon op zijn hoogst staat, is het fijn je terug te trekken onder de koele bomen in het park bij de prachtige Villa Borghese. Het park in Engelse stijl ligt dicht bij de beroemde Spaanse Trappen.

De zonsondergang achter het Coloseum
Een zongouden tip van de ANWB site: de zonsondergang vanaf de heuvel Monte Gianicolo. De zon achter het Coloseum te zien wegzakken overtreft alles. Abbazia di San Paolo Fuori Le Mura is ook prachtig: de gouden mozaïeken lichten op onder het dalende zonlicht. De kerk ligt een beetje buiten de grote toeristische trekpleisters. Toch is het goed bereikbaar met de fiets en vaak lekker rustig.

Als de zon onder gaat…
Het leven in Rome gaat natuurlijk door als de zon allang onder is. Monumenten als het Vaticaan worden prachtig verlicht. Maak dus gerust nog een laatste wandeling, fietstocht of een terrassentocht bij maanlicht….

Reageer op dit artikel