From The Blog

Vakantie

Op wintersport in Italië

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar Italië is naast Oostenrijk en Zwitserland tevens een perfect land om op wintersport te gaan. Juist omdat het nog niet zo populair onder de wintersportgangers is, is het de ideale plek. Sinds de komst van de lowbudget airlines is het een stuk aantrekkelijker om eens een keer voor Italië te gaan in plaats van Oostenrijk. Vanuit bijvoorbeeld Milaan ben je al binnen no time in de prachtige Italiaanse Alpen.

Verschillende bijzondere gebieden 
Italië heeft diverse prachtige skigebieden te bieden. Rondom Turijn zijn er bijzondere pistes en skigebieden te vinden. Het meest bekende skigebied ligt bij de Dolomieten, genaamd Dolomiti Superski. Hier is maar liefst 1200 kilometer aan pistes te vinden. Dit gebied vind je tussen Verona en Brenner. Wanneer je op zoek bent naar een wat meer rustiger gebied, is het een idee om in het Aosta-dal een kijkje te nemen. Daar zit je vlak achter de welbekende Mont Blanc en vanaf daar kun je zelfs nog een dagje skiën en snowboarden in Frankrijk.

Rustige gebieden 
Vanaf Breuil-Cervinia op 2000 meter hoogte kun je ook een dagje sporten in Zermatt in Zwitserland, zodat je de variatie er een beetje in houdt. Deze plek is extra bijzonder, omdat er door de hoogte vrijwel altijd sneeuw ligt. Het dorp is nog niet erg bekend bij Nederlanders en daarom extra aan te raden voor mensen die in alle rust willen wintersporten. Voor de gevorderde wintersporters is Monte Rosa aan te raden. Dit skigebied ligt voornamelijk tussen de groenrijke bomen en vanaf de piste heb je een prachtig uitzicht over de hoge Monta Rosa van maar liefst 4034 meter. Verder vind je hier uitdagende pistes, avontuurlijke offpiste-routes en gezellige, rustige dorpjes waar je even kunt eten en drinken.

Reageer op dit artikel