From The Blog

sardinie foto

Vakantie

Ontdek het prachtige Sardinië

Een reis maken naar Sardinië? Dit Italiaanse eiland is een perfecte vakantiebestemming. Maar hoe vindt je nu de beste plekken om te verblijven en te bezoeken tijdens jouw vakantie? Elke kant van het eiland het zo zijn hoogtepunten. Toch is een van mijn favoriete delen van het eiland, de westkust van Sardinië. De westkust beschikt over de leukste strandplaatsen en verborgen stranden. In Sardinië waan jij je op een tropisch eiland.

Ook ben je de hele zomer verzekerd van een aangename temperatuur. Het klimaat op het eiland is zuidelijk en je geniet de hele zomer van een aangename temperatuur. Het kan zelfs tropisch warm worden op dit eiland. Je hoeft je in elk geval geen zorgen te maken over perfect strandweer, dat is het vrijwel altijd. Daarnaast kun je de prachtige steden bezoeken. In dit artikel schrijf ik over mijn drie favoriete steden aan de westkust van Sardinië. De westelijke steden vallen in de provincie Sassari, een echte aanrader voor een fantastische reis naar Sardinië.

1. Alghero

Alghero is een van de bekendste steden van Sardinië. Je kunt je hier goed doen aan de rijke Catalaanse invloeden in de stad. Naast het Catalaans dialect wat er gesproken wordt, zijn alle straatnamen in het Catalaans. Je kunt goed cultuur opsnuiven in deze stad. Je kunt de prachtige mozaïekkoepel bezoeken in de grote kathedraal van de stad. Niet voor niets wordt deze kustplaats klein Barcelona genoemd. De prachtige stad aan de zee met een enorme haven is een echte aanrader.

2. Stintino

Op zoek naar rust? Bezoek dat het dromerige Stintino. Dit unieke kustplaatsje had zo een screensaver kunnen zijn. De parelwitte stranden en heldere blauwe wateren maken het een echt paradijs. Op zoek naar een mooi kustplaatsje voor een strandvakantie? Dan is Stintino een echte aanrader. De authentieke stad met uitzicht op het heldere blauwe water is een goede plek om te ontspannen en compleet tot rust te komen en te genieten van het klimaat, de keuken en de unieke cultuur.

3. Castelsardo

Een plaats die je ook zeker niet mag vergeten tijdens jouw reis naar Sardinië, is de middeleeuwse stad Castelsardo. Het is een werkelijk unieke rit naar deze stad. Want vanaf ver zie de stad al oprijzen. De stad is op een rots gebouwd en de kleurrijke huizen kun je al vanaf kilometers ver aanschouwen. De historie spreekt tot je in deze stad aangezien bijna alles intact gebleven is. Bovenop de rots vindt je een middeleeuws kasteel en de pittoreske huisjes zijn een lust voor het oog. Ambachten worden nog uitgevoerd in deze stad en het een echte culturele ervaring om deze stad te bezoeken.

 

Bron: https://www.corendon.nl/italie/sardinie

Reageer op dit artikel