From The Blog

Algemeen, Vakantie

Met de auto naar Italie – Onderweg

Met de auto op vakantie naar Italië, betekent een lange autorit. Soms kun je er het beste voor kiezen om de reis in meerdere dagen te splitsen. Er zijn namelijk voldoende mogelijkheden om ergens te kunnen overnachten.

Zo kun je bijvoorbeeld prima overnachten in Frankrijk. Je kunt je reis zo prima over 2 dagen uitspreiden. De eerste dag rijd je bijvoorbeeld door naar het oosten van het Frankrijk, terwijl je de volgende dag de andere helft pakt. Natuurlijk kun je er zo lang over doen als je wilt. Een camping in Frankrijk is niet zo moeilijk te vinden, maar het is wel handig om je thuis al even te oriënteren. Je kunt er ook voor kiezen om alvast een paar dagen vakantie te vieren in Frankrijk en daarna door te reizen naar Italië.

Voordat je op reis gaat

Voordat je onderweg gaat met de auto, is het handig om na te denken over de voorbereiding. Wat neem je allemaal mee? Ga je bijvoorbeeld kamperen in een tent op de camping, of kies je toch voor een bungalow of stacaravan? Het is altijd handig om een checklist voor jezelf te gebruiken. Dan weet je zeker dat je de meest belangrijke zaken niet vergeet. Kleine dingetjes die je vergeet kun je vaak ook nog in een kampeerwinkel kopen. Denk ook goed na over de dekking van je autoverzekering, of deze wel geschikt is voor de reis die je gaat maken. Is er wel voldoende dekking in het buitenland, of is het wellicht beter hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten? Want wat gebeurt er als je onderweg een ongeluk krijgt of pech langs de weg krijgt, je wilt dan natuurlijk goed geholpen worden. Daarom is het van belang dat je van te voren goed nadenkt of je autoverzekering geschikt is voor deze reis of dat het wellicht beter is de autoverzekering uit te breiden.

Geniet van de omgeving

Wanneer je een of twee dagen langer onderweg bent met de auto naar Italië, kun je ook veel meer genieten van de omgeving. Onderweg kom je namelijk mooie historische dorpen en steden blijven waar je prima een aantal uurtjes door kunt brengen.

Rijd je via de Vogezen? Dan kun je volop genieten van een natuurrijke omgeving. Je kunt er prima wandelen en fietsen. Vooral de wijnen in Elzas moet je zeker eens geprobeerd hebben. Bezoek ook zeker de stadjes Ribeauvillé en Riquewihr. Deze zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Reageer op dit artikel