From The Blog

Vakantie

Kamperen in het hart van Umbrië

Wil je de massa ontvluchten tijdens een vakantie in Italië? Breng dan je vakantie door in Umbrië. Het is niet alleen een landelijke, maar ook een authentieke regio in het midden van Italië. Het wordt ook wel hart van Italië genoemd en ligt vlakbij Toscane. Bovendien is het Trasimeense meer dichtbij, dus er is volop ruimte voor ontspanning. Wat is er zo bijzonder aan Umbrië en waarom moet je hier je vakantie doorbrengen?

Genieten in het groene hart van Italië
In het groene hart van Italië zijn een aantal bezienswaardigheden te vinden die je niet mag missen. Het zijn niet alleen de wijn- en olijfgaarden die een streek als Umbrië aantrekkelijk maken voor een vakantie. Zeker ook het zachte mediterraanse klimaat is erg prettig tijdens je vakantie in deze Italiaanse streek. Ga je in de herfst of winter op pad? Houd er dan rekening mee dat het soms erg koud kan worden, zeker bovenin de Alpen.

In verschillende Umbrische steden zijn prachtige kunstschatten te vinden die je als historie liefhebber zeker zullen verbazen. Enkele steden die over deze kunstschatten bezitten, zijn onder andere Perugia, Assisi en Orvieto. De middeleeuwse stadjes zijn erg kenmerkend voor deze streek. Het mooiste stadje van Umbrië is zeker Assisi.

Het vervoer naar Umbrië
Je kunt de auto pakken naar Umbrië, maar het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. Onder andere vanuit Brussel (Charleroi Airport) is er een rechtstreekse vlucht naar Umbrië. Uiteraard moet je dan wel eerst de trein of de auto pakken naar het vliegveld in Brussel.

Of je nu met de auto of het vliegtuig in Umbrië aankomt, je bent altijd verzekerd van een typisch Italiaanse vakantie waar je nog lang dierbare herinneringen aan zult koesteren.

Reageer op dit artikel