From The Blog

Vakantie

Het vervoer in Italïe

 

Wanneer je op vakantie gaat naar Italië, is het handig om wat te weten over de ins en outs van het vervoer en het verkeer in dit land. Hoe kun je bijvoorbeeld jezelf het gemakkelijkst verplaatsen en hoe rijden de locals eigenlijk zelf? Is het verstandig om een auto of een busje te huren of is het openbaar vervoer gemakkelijker?

Rijden in Italië 
Italië heeft natuurlijk andere verkeersregels dan ons eigen kikkerlandje. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je met je eigen auto of met een huurauto door bepaalde steden heen rijdt. In grote steden is er veel sprake van bordjes waar ZTL op staat: dit betekent dat je de straten waar deze borden staan niet in mag rijden, tenzij je hiervoor een speciale vergunning hebt. Het kost je veel geld wanneer je een dergelijke straat toch in rijdt, dus let goed op!

Verder is het verstandig om rekening te houden met het rijgedrag van de Italiaanse locals. Italianen staan bekend om hun temperament, zo ook in hun rijgedrag. Laten we op z’n zacht zeggen dat Italianen niet de beste autocoureurs zijn. Let dus goed op jezelf maar ook op anderen terwijl je aan het rijden bent.
Electronic_departure_sign_at_Stazione_Termini_(Rome)
Treinen en bussen 
Wanneer je niet graag op vreemde, buitenlandse wegen rijdt, kun je je nog op andere manier verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan treinen, bussen en metro’s. Vooral in de grotere steden in Italië is het OV gemakkelijk te gebruiken. Het is meestal in verhouding met een huurauto ook niet zo duur. Je moet er wel rekening mee houden dat je afhankelijk bent van tijden van het OV en je dus niet zomaar overal kunt gaan en staan waar je wil. Toch is het OV wel een hele fijne, rustgevende manier van reizen. Ook in Italië.

Reageer op dit artikel