From The Blog

Vakantie

Genieten in het Italiaanse Salò

Italië is natuurlijk wereldberoemd vanwege het Gardameer en de hoge bergen die zich rondom dit meer bevinden. Langs de oevers van het Gardameer bevinden zich diverse steden en dorpjes waar je een zomerse vakantie kunt doorbrengen. Een van de plekken aan het Gardameer waar je je nooit hoeft te vervelen, is het prachtige Salò.

Het mooiste dorp aan het Gardameer
Salò wordt ook wel het mooiste dorp aan het Gardameer genoemd. Misschien komt dit wel door de 3 kilometer lange autovrije boulevard. De mooie panden en aantrekkelijke promenade zijn de perfecte ingrediënten om een blik te werpen op het Gardameer en volop te genieten van het uitzicht. Dobber ook eens rond in een bootje en bekijk Salò vanaf het water.

Bezienswaardigheden in Salò
Naast een schitterend uitzicht op het Gardameer, heeft Salò een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen. Een daarvan is de domkerk. Deze is volledig gewijd aan Santa Maria Annunziata. Opvallend is dat de ingetogen sfeer in Salò. Dat zorgt voor een bepaalde rust die je nergens anders rondom het Gardameer aantreft. Vanuit je camping aan het Gardameer loop je lekker de stad in en breng je een bezoek aan Salò

Genieten van de lange zomeravonden
In de avond verandert Salò in een dynamische en bruisend dorp. Juist dan komt dit stadje pas echt tot leven. De siësta is dan achter de rug. Je kunt er volop shoppen, lekker eten en drinken of gewoon gezellig een kroeg bezoeken. Als je wilt, kun je hier urenlang natafelen. Niemand kijkt vreemd op als je om 22:00 uur nog een uitgebreide maaltijd besteld.

Salò is dan ook de plek waar je moet zijn als je houdt van historie in een rustieke omgeving met uitzicht op het Gardameer. Het geeft je vakantie in Italië absoluut meerwaarde.

Reageer op dit artikel