From The Blog

Vakantie

Een uitstapje naar Venetië

Parijs wordt wel eens de stad van de liefde genoemd, maar een stad als Venetië kun je ook prima tot een romantische stad rekenen. Er is hier geen verkeer op straat te vinden, behalve verkeer dat alleen over het water gaat.

Hoewel Venetië een toeristische trekpleister is, is het zeker de moeite waard om deze Italiaanse stad te bezoeken. Je moet namelijk zelf ervaren hebben hoe is het om in een gondel te varen.

De belangrijkste kenmerken van Venetië

De stad Venetië is gebouwd op 120 eilanden en is met maar liefst 400 bruggen aan elkaar verbonden! Je kunt hier met je geliefde eindeloos rondvaren langs kerken, paleizen en schitterende herenhuizen. Kortom, de perfecte plek om je geliefde ten huwelijk te vragen!

Wat valt er te beleven in Venetië?

De stad heeft voor ieder wat wils te bieden. Zo vind je in het centrum van de stad een aantal heerlijke wijnbars die je zeker eens uitgeprobeerd moet hebben.

Het San Marco plein is het drukste plein van de stad en je kunt hier prima een echte Italiaanse espresso drinken. Verder kun je in het centrum uitstekend shoppen en kleding kopen van bekende Italiaanse ontwerpers. Bezoek ook eens een Venetiaans atelier voor de meest exclusieve producten.

De oudste brug van Venetië

De Rialtobrug is de oudste brug van Venetië. De brug ligt er al sinds 1181 na Christus. Het is de bekendste brug van de stad en het is zeker aan te raden deze eens te bezoeken.

Een ultieme theaterervaring

Een bijzondere theaterervaring kun je opdoen in Teatro La Fenice. Dit theater is wereldberoemd vanwege diverse producties die hier in de 19e eeuw gespeeld hebben. Nog steeds worden er prachtige voorstellingen gegeven in dit theater.

Kortom, een bezoekje aan Venetië is zeker aan te raden!

Reageer op dit artikel