From The Blog

Vakantie

Een rondreis door Italië

Italië is een land dat uitstekend ontdekt kan worden door middel van een rondreis. Er zijn zoveel plekjes te ontdekken in dit veelzijdige land, dat het zeer de moeite waard is een mooie route te volgen met een huurauto. Maar welke route kies je? Welke route past het beste bij je en op welke route zie je nu de meest mooie bezienswaardigheden? Hier volgt een overzicht van een aantal verschillende routes die je kunt volgen in Italië.

De kloof Brasa Schlucht

Heb je een vakantie aan het Gardameer geboekt? Dan is het zeker aan te raden om eens langs de Brasa Schlucht te rijden. De weg die naar deze kloof toegaat is werkelijk waar subliem. Verschillende tunnels en tientallen bochten maken het tot een interessante route. De weg is er vaak niet breder dan 2,20 meter, waardoor het voorzichtig rijden is. Maar de kloof is absoluut de moeite waard om te zien!

Toeren door Toscane

Toscane is een prachtig gebied in Italië dat uitstekend geschikt is voor een mooie autoroute. Tijdens je autorit wordt je omgeven voor groene heuvels, cipressen, zonnebloemen, wijngaarden en olijfgaarden. De Toscaanse kust is ook absoluut de moeite waard om te ontdekken tijdens een autorit. Pisa is een prima begin om je route door Toscane te starten. Een mooie route die je kunt rijden is de weg naar Lucca. Deze rijd je via de S12r.

toscane
De prachtige omgeving in Toscane

Het berglandschap van Calabrië

Wanneer je graag een rondrit wilt maken door de bergen van Italië dan is Calabrië zeker aan te raden. Zo kun je bijvoorbeeld van Tropea naar Briatico rijden. Dit is een route van 138 kilometer en brengt je langs de mooiste plekjes van deze streek. Tropea is een dorpje dat hoog boven de zee uittorent. Je hebt hier dan ook een prachtig uitzicht. Tijdens de route naar Briatico rijdt je ook een groot gedeelte langs de kust.

calabrie
Genieten in Calabrië

Toeren van Turijn naar Asti

Het westen van Italië is ook uitermate geschikt voor een mooie autoroute. Piemonte is dan ook een prima streek om een rit doorheen te maken. Onderweg kom je architectuur uit de Barok tegen. Deze vind je vooral in Turijn. Moncalvo is zeer geschikt wanneer je kennis wilt maken met het platteland. Vooral de wijngaarden, populieren en truffels zijn erg kenmerkend voor deze streek. Maar ook de verschillende 14e eeuwse huizen maken de route extra aantrekkelijk!

Er zijn natuurlijk nog veel meer routes te bedenken in Italië, zo kan een bezoek aan Florence of Rome ook eigenlijk zeker niet ontbreken op je verlanglijst.

Reageer op dit artikel