From The Blog

Vakantie

Een onvergetelijke vakantie naar Florence boeken

Proeven van de Italiaanse cultuur in Florence

Wil je graag op een ontspannen wijze kennis maken met het land Italië, dan kun je dit uitstekend doen door een vakantie te boeken naar Florence. Ook wanneer je voorkeur uitgaat naar historische bouwwerken en paleizen, dan moet je zeker een trip boeken naar deze bijzondere Italiaanse stad. Het is een stad waarin zowel oudere als jongere mensen veel plezier kunnen beleven.

De natuur in Florence

Florence ligt in de regio Toscane. De stad Florence ligt aan de rivier de Arno. Het ligt midden in een heuvel- en bergachtig gebied. Wanneer je van wandelen houdt, dan is de omgeving van Florence uitstekend geschikt voor een stevige wandeling. Tijdens de wandeling kun je Florence ook bekijken vanaf een ander vergezicht. Zo krijg je een heel andere kijk op de stad. De heuvelachtige omgeving is kenmerkend voor Florence.

Bezienswaardigheden in Florence PENTAX Image

Florence heeft een schat aan bezienswaardigheden die het ontdekken waard zijn. De Duomo beheerst het stadsbeeld. Florence wordt ook gekenmerkt door diverse bruggen. De Ponte Vecchio uit de 14e eeuw met zijn stalletjes en exclusieve juwelierszaakjes mag je zeker niet voorbij lopen. Er zijn diverse paleizen in de stad te vinden, waaronder het Palazzo Medici. Het paleis behoorde destijds tot de familie Medici. Het paleis is bijna elke dag te bezoeken, alleen woensdag is het gesloten.

Bezoek de markt en ervaar Florence als modestad

Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan de Cascine-markt. Deze markt wordt elke week gehouden. Hier worden diverse regionale spullen en eten verhandeld en verkocht. Florence staat ook bekend als modestad. Leer, schoenen, porselein en antiek zijn absoluut kenmerken die horen bij Florence. Daarnaast kun je in de stad ook terecht voor kleding van de merken Armani, Gucci en Ferragamo.

Reageer op dit artikel