From The Blog

Vakantie

Een dagje doorbrengen in Pisa: de mooiste bezienswaardigheden

Een vakantie naar Italië gaat natuurlijk gepaard met een bezoek aan de stad Pisa. Deze stad is wereldberoemd geworden vanwege de scheve toren van Pisa. Toch heeft deze stad veel meer te bieden dan enkel dit historische bouwwerk.

Pisa is gelegen in de streek Toscane en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Pisa. Er zijn een aantal prachtige bezienswaardigheden te vinden in de stad. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Het Camposanto, een schitterende begraafplaats

Het Camposanto wordt ook wel de mooiste begraafplaats van de wereld genoemd. De bouw van de begraafplaats werd in 1464 na Christus voltooid. Hoewel het Camposanto in de Tweede Wereldoorlog flink is aangetast door bombardementen, is men in 1945 direct begonnen aan de restauratie van deze begraafplaats.

Wandelen in de Botanische Tuin

Als je van de natuur wilt genieten in Pisa kun je uitstekend terecht in de Botanische Tuin. Je kunt deze vinden bij de Universiteit van Pisa. Je vindt er schitterende vijvers, maar ook kruidentuinen, een bibliotheek en een natuurhistorisch museum.

Pisa heeft dus veel meer te bieden dan slechts de scheve toren van Pisa. Genoeg reden om er eens een dagje door te brengen!

Reageer op dit artikel