From The Blog

Vakantie

Een citytrip naar Milaan

De economische motor van Italië
Wie naar Milaan afreist om het gezegde “il dolce far niente” aan den lijve te ondervinden, die komt enigszins bedrogen uit. Voor het zoete niets doen hebben Milanezen wat minder tijd dan hun buren in het zuiden, want Milaan is een echte zakenstad en geldt op het gebied van dienstverlening, design én mode als Italiës onbetwiste hoofdstad. Langs terrasjes paraderen dan ook in Armani-pakken gestoken heren, op Prada-schoenen dravende dames en met Dolce & Gabbana-assecoires uitgedoste modellen. Maar ook zonder bovenmodaal shoppingbudget is hier genoeg te zien en te doen!

Meer dan schoenen, accessoires en rondrennende modellen
Op muziekfans wacht La Scala, een operahuis dat niet alleen imponeert door zijn 18e-eeuwse interieur, maar ook door de waslijst aan grootheden, van Callas tot Pavarotti, die hier optraden. Ook de Duomo weet te imponeren, vooral door de met plusminus 2.300 beelden rijkversierde façade. Milaans grootste kunstschat vind je echter in de Santa Maria della Grazie: Da Vinci’s onvolprezen fresco van Het Laatste Avondmaal. Is je kunsthonger nog niet gestild? Dan rep je je naar de Pinacoteca di Brera, voor zijn collega’s Rafaël, Rubens en Titiaan of het Castello Sforzesco, de citadel van Milaan!
6106689850_b363be0e4e_o
Shoppen in stijl
Wiens creditcard het echter toelaat: Milaan is en blijft een modestad pur sang! Shoppen in stijl doe je bijvoorbeeld in de imposante 19e-eeuwse Galleria Vittorio Emanuele II of rondom Il Quadrilatero, de vier voornaamste winkelstraten waar je struikelt over Versace en co. Wil je je portemonnee niet te veel belasten, zoek en boek dan een voordelig hotel en overweeg om alleen een handbagagekoffer mee te nemen bijvoorbeeld van Bagageonline: je betaalt dan in veel gevallen geen extra bagagekosten en je voorkomt op die manier dat je uit dit modemekka terugkomt met tassen vol met hippe Italiaanse fashion trends!

Reageer op dit artikel