From The Blog

Vakantie

De stranden aan de Adriatische kust

Qua stranden biedt Italië voor ieder wat wils. Wanneer je elke dag tijdens je vakantie wilt genieten van een opkomende zon aan het strand, dan boek je een (camping-)vakantie aan de Adriatische kust. Dit stukje Italië heeft een aantal prachtige stranden die zeker de moeite waard zijn om er je vakantie door te brengen.

De Adriatische kustlijn

De Adriatische kustlijn is zo’n 180 kilometer lang. De Adriatische rivièra staat bekend om de vele drukbezochte badplaatsen en haar prachtige campings maar toch tref je hier ook een aantal stranden aan waar je in alle rust kunt genieten van je vakantie. Het is dan ook een aanrader om deze regio van Italië te ontdekken.

De verschillende soorten stranden

Je vindt in dit stukje Italië veel zandstranden waar je een ligbed en parasol kunt huren. Uiteraard kun je deze strandspullen ook zelf meenemen. Je kunt ook de keuze maken voor de minder drukbezochte stranden en bijvoorbeeld 2 dagen doorbrengen bij het schiereiland Monte Conero. Dit schiereiland staat bekend om zijn rotsen en kliffen.

Richting het zuiden vind je wat minder zandstranden, maar veel meer kiezelstranden. Soms zijn de kiezels zo groot als eieren!

Watersporten aan de Adriatische kust

Uiteraard zijn er aan de Adriatische kust genoeg watersportmogelijkheden. Zo kun je er waterskiën, zeilen, surfen en duiken. Er is altijd wel een camping in Italië te vinden aan de Adriatische kust waar je uitstekend een tijdje kunt verblijven.

Op pad in Italië met je caravan

Gaat je je stacaravan huren in Italië? Ga dan zeker op pad om een stukje van de Adriatische kustlijn te ontdekken. Uiteraard kun je ook het vliegtuig pakken en je reis vanaf het vliegveld voortzetten met een huurauto. Je zult ongetwijfeld een prettige vakantietijd tegemoet gaan.

Reageer op dit artikel