From The Blog

bolzano

Vakantie

De onbekende plekjes van Italië

Wanneer je een vakantie boekt naar Italië, kun je kiezen voor bekende plekjes zoals het Gardameer of de populaire streek Toscane. Je kunt er ook een unieke belevenis van maken door juist eens de onbekende plekjes van het land op te zoeken.

Juist de plaatsen die niet door iedereen worden bezocht, herbergen vaak een schoonheid die je nergens anders aantreft.

Bolzano, een stijlvolle stad met smaak
Wil je eens iets anders dan een stad als Florence of Pisa bezoeken? Breng dan een dagje door in Bolzano. Dit is een stad die het gehele jaar door bruist, maar veel minder toeristisch is dan eerdergenoemde steden. Het wordt zelfs de prettigste stad genoemd om in te wonen. De mediterrane sfeer en Germaanse invloeden maken de stad tot een bijzondere plek, naast de grote hoeveelheid prachtige gebouwen die je hier aantreft.

Wandelen in de Abruzzen
De Abruzzen lijken een beetje in het niet te vallen bij Toscane en Umbrië, maar toch is dit een streek waar je heerlijk kunt wandelen. Er zijn een aantal nationale parken te vinden en het afwisselende landschap met de mooie dorpjes maken het tot een mooie plek. Vooral de rust die je hier kunt vinden is verkwikkend.

In Nationaal Park Abruzzo kun je beren en wolven tegenkomen, naast de gemzen, herten en lynxen die hier leven. Als je goed kijkt, kun je zelfs arenden boven je zien zweven.

Basilicata ontdekken
Basilicata is een streek in het zuiden van het land. Het is de ideale streek voor een autovakantie. Je vindt er knusse en kleine steden en de Italiaanse cultuur is hier volop aanwezig. Bezoek bijvoorbeeld eens de bijzondere grotwoningen in Matera.

Een vakantie boeken naar Italië is met een paar muisklikken geregeld. Boek daarom vandaag nog een vakantie naar de onbekende plekjes van Italië en je weet zeker dat je een unieke vakantie-ervaring op je bucket list kunt bijschrijven.

Reageer op dit artikel