From The Blog

Vakantie

De mooiste stadjes van Italië

Italië is een prachtig vakantieland en dat is niet alleen vanwege het Gardameer en schitterende bergen. Juist het pittoreske is iets dat Italië kenmerkt en typeert. Als je dit land beter wilt leren kennen, zijn het juist de stadjes die Italië erg aantrekkelijk maken voor toeristen. Welke van onderstaande stadjes zou jij het liefst eens willen voorzien van een bezoek?

Anghiari, een prachtig middeleeuws dorpje

In Toscane zijn talloze middeleeuwse dorpjes te vinden. Een zo’n dorpje is Anghiari. Dit is een bergdorpje dat vooral bekend is geworden vanwege een bezoek van de paus aan dit dorp in 1224 na Christus. Veel oude gebouwen zijn hier goed bewaard gebleven en bovendien kun je al lopend door de straten genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving.

Grottammare, genieten aan de kust

Grottammare is gelegen in Le Marche en wordt met enige regelmaat ook wel de parel van de Adriatische Zee genoemd. Dit kustdorpje ligt dichtbij prachtige stranden en staat bekend om zijn gezellige strandtentjes waar je uitstekend kunt ontspannen. Je hebt een schitterend uitzicht over zee en je kunt er ontzettend lekker eten in de vele restaurants.

Het ijzerdorpje van Italië

Bienno is gelegen in de Italiaanse streek Lombardije en staat volledig in het teken van ijzer. Door de ijzerhandel heeft dit dorpje zich in rap tempo weten te ontwikkelen tot wat het nu is. Er zijn veel muren en poorten te vinden in Bienno en daarom is een wandeling door de ijzerindustrie van dit dorpje zeker aan te raden.

Het middeleeuwse Castellabate

Castellabate is zeer indrukwekkend en dat heeft alles te maken met het kasteel dat hier al staat sinds 1123. Je vindt hier dan ook veel kenmerken terug van de middeleeuwse cultuur. Historieliefhebbers zullen het hier dan ook uitstekend naar hun zin hebben!

Reageer op dit artikel