From The Blog

Algemeen, Vakantie

De mooiste plekken aan de Adriatische Kust

De Adriatische Kust is een aanrader voor iedereen die van zonnig weer, mooie stranden en lekker eten houdt. Je kunt er niet alleen bruisende badplaatsen vinden, je treft er ook rustige plekken aan, inclusief een mooie natuur. Maar wat zijn nu de mooiste plekken aan de Adriatische Kust?

1. Varen in Venetië

Wanneer je een vakantie hebt geboekt aan de Adriatische Kust dan ontkom je er niet aan om een bezoek te brengen aan Venetië. Je moet ervaren hebben hoe het is om in een gondel te varen. Wist je dat deze wereldberoemde stad gebouwd is op wel 120 eilandjes? Je zult er je ogen uitkijken!

2. Genieten in de badplaats Rimini

Rimini is een van de bekendste badplaatsen aan de Adriatische Kust. Je vindt er bijvoorbeeld een gezellige boulevard en bruisende uitgaansgelegenheden. Maar ook qua historie en cultuur zit je hier prima op je plek, want je vind hier de beroemde Boog van Augustus.

3. Belastingvrij shoppen in San Marino

Wil je belastingvrij shoppen? Dan kun je uitstekend terecht in San Marino. Deze republiek kent zijn eigen munt, voetbalclub en racecircuit en het is een prima plek wanneer je gezellig een hapje wilt eten.

4. Costa dei Trabocchi

Je vindt niet alleen zandstranden aan de Adriatische Kust. Ook de kiezelstranden zijn mateloos populair. De kustweg van Pescara tot aan Vasto is een prachtige route waarin je diverse trabocchi kunt zien staan. Dit zijn visinstallaties die al eeuwenlang worden gebruikt om vis te vangen.

5. Plezier beleven in Attractiepark Aqualandia

Voor extra vakantieplezier kun je een dagje doorbrengen in Attractiepark Aqualandia. Je vindt hier de hoogste glijbaan ter wereld en de hoogste bungeejumpen toren van Europa.

Wil je de Adriatische Kust zelf ervaren? Je kunt een leuke camping reserveren bij onder andere Allcamps en Roan.

Reageer op dit artikel