From The Blog

Algemeen

De beste voorbereiding voor een vakantie in Italië: een cursus Italiaans

Als je op vakantie naar Italië gaat, wil je daar zoveel mogelijk van genieten. Bovendien is het wel zo prettig als je jezelf verstaanbaar kan maken. Dit realiseer je door het maken van een slimme keuze: het volgen van een cursus Italiaans. Daarmee weet je je tijdens een vakantie in Italië uitstekend verstaanbaar te maken.

Italiaanse les volgen
Vaak biedt de Volksuniversiteit bij jou in de buurt betaalbare cursussen Italiaans aan. Dit kan goed van pas komen bij je vakantie in Italië. Nog gemakkelijker is het om online aan de slag te gaan met de Italiaanse taal. Onderwijsinstituten zoals de NHA, NTI en LOI bieden tegen scherpe prijzen taalcursussen aan. Heb je nog wat vakantiegeld over? Investeer dan in zo’n interessante en voordelige taalcursus!

Handige Italiaanse woorden en zinnen
Om je wat verder op weg te helpen, hebben wij wat korte zinnen en woorden voor je opgeschreven. Deze kun je zien als de start van je komende cursus Italiaans voor beginners!

*Goedemorgen: Buongiorno
*Aangenaam kennis te maken: Piacere
*Hoe maakt u het: Come sta
*Dankuwel: Grazie
*Kindermenu: Menu per i bambini
*Wijnen: Vini

Het valt best mee toch? Zo lastig is het niet om deze Italiaanse woorden onder de knie te krijgen.

Woordenboek op zak
Of het nu gaat om een eenvoudige boodschap, een bezoek aan de Italiaanse dokter of het vragen van de weg, de Italiaanse taal komt altijd van pas. Zorg daarom dat je altijd een woordenboek op zak hebt, zodat je je te allen tijde verstaanbaar kan maken. Daarmee wordt een vakantie in Italië een stuk aangenamer en hoef je niet bang te zijn dat je ergens op vastloopt. Anders kun je altijd nog een taalapplicatie op je telefoon downloaden.

Reageer op dit artikel