From The Blog

Italiaans eten en drinken

De beste pizzeria’s van Rome

Wanneer je een weekendje of langer in Rome bent, is het natuurlijk een absolute must om een echte Italiaanse pizza te eten. Je bent niet voor niets in het land van het overheerlijke eten! Wereldstad Rome kent tientallen pizzeria’s. Bij welke pizzeria’s scoor je een overheerlijke pizza margherita? Waar proef je het echte Italië?

Levendig 
Houd er rekening mee dat pizzeria’s in Rome bekend staat om hun gezellige drukte. Er is overal, sowieso in Italië, lawaai en drukte. De mensen in Italië zijn sowieso een stuk luidruchtiger en dat is in eetgelegenheden vaak goed te merken. Er zijn natuurlijk tientallen pizzeria’s in Rome, maar er staan een paar toch echt bekend om hun overheerlijke eten.

Één van deze drukke tenten in Pizzeria Remo. Hier is altijd wat te doen. Wanneer je na 20:00 uur arriveert is de kans groot dat er een rij voor de pizzeria staat. Handig is dus om net wat eerder te komen, zodat je optimaal kunt genieten van verse Italiaanse pizza’s. Je kunt nog lekker blijven natafelen, want wanneer je eenmaal zit heb je een plek.

Typische Italiaanse tenten 
Voor een echte Italiaanse beleving ga je naar Pizzeria da Bafetto, een enorm populaire pizzeria met overheerlijke steenoven gebakken pizza’s. Let wel op dat je op tijd gaat, er staat namelijk altijd een flinke rij voor de deur. Natafelen is dan ook niet mogelijk. Voor een gezellige avond kun je daarom beter terecht bij een andere pizzeria. Pizza_al_taglio

Denk dan bijvoorbeeld aan Antica Pizzeria Fratelli Da Ricci, een ouderwetse pizzeria. Ze bakken al pizza’s sinds 1888 en hebben daarom een aardige naam weten te krijgen. In tegenstelling tot de meeste pizzeria’s in Rome serveren deze pizzabakkers geen flinterdunne pizza’s, maar pizza’s met een wat dikkere korst. Dit worden ook wel Napolitaanse pizza’s genoemd.

Reageer op dit artikel