From The Blog

kamperen

Vakantie

Checklist voor het kamperen in Italië

Je kunt kamperen zo luxe maken als je zelf wilt. Kamperen geeft het echte vakantiegevoel, het blijft tenslotte jezelf meer behelpen dan in een vakantiewoning die van alle gemakken is voorzien. Om goed te kunnen genieten van het buitenleven, kies je het beste voor een zonnige bestemming. Kamperen in Italië is de ultieme ervaring. Hieronder volgt een lijst met aandachtspunten voor een kampeervakantie in Italië.

Voorbereiding
Allereerst is het belangrijk om alle kampeermiddelen die je meeneemt te controleren en als het nodig is kun je spullen bestellen via Obelink.nl. Is het allemaal heel en compleet. Neem je een tent mee, spuit de naden dan voor de zekerheid in, anders heb je kans dat deze bij een regenbui gaan lekken. Controleer bij je auto o.a. de bandenspanning, de verlichting en alle vloeistoffen zoals olie en koelvloeistof. Omdat een tent uiteraard geen zwaarbewaakt fort is, laat je zoveel mogelijk waardevolle spullen thuis: inbrekers hebben in je tent zo de spullen te pakken.

Wees kritisch naar welke camping je kiest en of deze voldoet aan je wensen. Gaan er kinderen mee op vakantie, kijk dan ook of de camping voor kinderen geschikt is.

Checklist
Pre-vakantiestress is om gek van te worden. Ben je bang om iets te vergeten, maak dan van tevoren een checklist die je kunt afvinken. Blijf je ook in bed maar malen, leg dan wat papier en een pen naast je bed. Je kunt dingen meteen opschrijven en weer verder slapen.

Denk ook aan de lange reis die je in de auto maakt. Neem iets te eten en te drinken mee voor onderweg en neem tijdens het rijden ook regelmatig rustpauzes. Gaan er kinderen mee, neem dan ook voor hen dingen mee om zich onderweg mee te vermaken.

Reageer op dit artikel